Politie doorzoekt woning na melding vuurwapen

2018-04-15 20:52:15

Foto: Davy Derksen

2018-04-15 20:52:15

Foto: Davy Derksen

2018-04-15 20:52:15

Foto: Davy Derksen

2018-04-15 20:52:15

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – Zondagmiddag is de politie rond 16:00 gealarmeerd door fietsers die knallen hoorden en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zagen in een woning aan de Sprengenstraat.

Een van de fietsers hoorde iets tegen de spaken tikken en toen zij beide opzij keken zagen ze iemand in de woning met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en waarschuwde de politie. De politie rukte met meerdere eenheden uit in vol ornaat met kogelwerende vesten. Agenten omsingelde de woning en gingen op onderzoek. Er waren enkele bewoners thuis en de politie onderzocht de woning. Er werd geen wapen aangetroffen. De fiets van een van de jongens die de melding had gedaan werd gecontroleerd, maar ook dit gaf geen reden om verder onderzoek. De omgeving werd rond 16:30 weer vrijgegeven.

Lokaal nieuws

Schietpartij in Heseveld [Foto+Video]

Nijmegen - Vrijdagmiddag zijn er rond 13:10 meerdere schoten gelost op het kruispunt Steven Vennecoolstraat met de Daniëlsweg in Nijmegen. De politie meldt dat er meerdere schoten zijn gelost door verschillende betrokkenen. Dit gebeurde vanuit een of twee rijdende auto's. De politie meldt dat er een zwarte Volkswagen Golf of Polo is weggereden na het incident die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Mogelijk was er ook een BMW bij het incident betrokken. De schutters zouden het op elkaar gemunt hebben. Niemand is gewond geraakt. De omgeving is een geruime tijd afgezet geweest vanwege spooronderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Lees verder...
BHV.NL, meer dan opleiden alleen

Het hoofdkantoor van BHV.NL mag dan wel gevestigd zijn in Nijmegen, maar de instructeurs van BHV.NL rijden dagelijks het hele land door om trainingen te geven. Geen uithoek is te ver, zelfs de Waddeneilanden doen ze aan. Daarnaast zit het Nijmeegse bedrijf niet stil en is het volop in ontwikkeling. De ene na de andere innovatie wordt gelanceerd, met als nieuwste aanwinst: BHVcontinu. BHVcontinu, een innovatie die leren vergemakkelijkt Natuurlijk wil je dat je BHV’ers jaarlijks hun kennis en kunde op niveauhouden door het doen van een herhalingscursus. Maar eens per jaar oefenen is niet voldoende.Herhaling is kracht! BHV.NL lanceert daarom BHVcontinu. Een online platform dat ervoor zorgt dat het kennisniveau van jouw BHV’ers altijd up to date is, zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten.Tijd die veel organisaties niet hebben. De theorie wordt aangeboden in blokjes van maximaal 5 minuten.Daarmee is BHVcontinu hét alternatief voor langdurige e-learningmodules of dikke studieboeken. BHVassist Hoe zet jeals grote organisatie, in geval van een calamiteit, je BHV’ers goed in? Dat is vooral lastig als niet altijd duidelijk is welke BHV’ers op een bepaald moment in huis zijn. Met BHVassist is dat verleden tijd. In de uitgebreide online omgeving, en app die je installeert op de smartphones van je BHV’ers, zie je direct hoeveel en welke bedrijfshulpverleners in huis zijn en wie welke hulp kan verlenen. En met de nieuwste update kan alarmeren nu nog gerichter en gedetailleerder! Veiligheidstrainingen.nl Risico’s in openbare gelegenheden nemen steeds ergere vormen aan. Risico’s waar je geen grip op hebt, maar waar je je als organisatie wel goed op kan voorbereiden. Daarom is sinds juni 2018 het aanbod van BHV.NL verder uitgebreid met veiligheidstrainingen.nl, met trainingen op het gebied van preventie, crisismanagement, ongewenst gedrag, conflictbeheersing en diefstal. Met al deze innovaties komt BHV.NL nog dichter bij het doel om Nederlands steeds veiliger te maken.

Lees verder...
Man geëlektrocuteerd bij aansluiten zonnepanelen

Nijmegen - Donderdagavond is een man gewond geraakt bij werkzaamheden in een woning aan de Bronckhorstdreef. Het zou gaan om een medewerker van een zonnepaneleninstallatiebedrijf. Bij de woning waren zonnepanelen aangebracht die de medewerker aansloot in de meterkast. Bij het aansluiten ging het mist en kreeg de man een flinke schok. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van de man is niets bekend.

Lees verder...
Man rijdt met scootmobiel van stoep en raakt zwaargewond

Malden - Woensdagmiddag is een man ernstig gewond geraakt nadat de man met zijn scootmobiel van de stoep raakte. Rond 15:30 raakte de man in de Schoolstraat de macht over het stuur kwijt van zijn scootmobiel, waardoor hij van de stoep reed. Hierdoor kwam de man ten val. Hulpdiensten waaronder de traumahelikopter gingen ter plaatse. De man is onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Lees verder...
Botsing op de Nieuwe Dukenburgseweg

Nijmegen - Woensdagmiddag heeft er rond 13:15 een botsing plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Nieuwe Dukenburgseweg. De botsing gebeurde ter hoogte van de afslag naar de Gamma. Ambulancepersoneel hebben de inzittenden gecontroleerd. Niemand hoefde naar het ziekenhuis, een vrouw raakte lichtgewond. Door het ongeval was één rijstrook tijdelijk afgesloten. De auto's zijn afgesleept door een berger.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Auto te water aan de Celciusstraat

Ede - Maandagavond is er een auto te water geraakt aan de Celsiusstraat in Ede. De inzittenden van de auto raakten onderkoeld en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Lees verder...
Gevaarlijke situatie na ontsnappen Kuilgas

Bij een boerderij aan de Krommedijk in Klarenbeek, kwam aan het begin van de avond Kuilgassen vrij. De opgeroepen brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. De brandweer heeft de omgeving veiliggesteld en heeft maatregelen getroffen. Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer kon na een inzet van ruim 1.30 uur retour kazerne. Foto: Luciano de Graaf

Lees verder...
Wederom auto te water, na botsing Matenpoort.

Een speciaal duikteam heeft het bergingsbedrijf maandagavond geassisteerd met het naar boven halen van een te water geraakte auto. De auto was de zelfde middag nog in het water beland nadat hij in botsing kwam met een tegenligger. De bestuurder raakte gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De duiker had de auto al snel gelokaliseerd waarna deze naar de kant kon worden getrokken en uit het water kon worden getakeld. Een rijbaan van de Matenpoort was door de bergingsactie tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Foto en Video Luciano de Graaf [embed]https://www.youtube.com/watch?v=f-ixQzsjXbQ[/embed]  

Lees verder...
Man loopt nat pak op nadat hij kanaal in rijdt

Een man is zondagavond met zijn auto het Apeldoorns Kanaal in gereden. Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 21.45 op de Matenpoort in Apeldoorn. De man was de enige in het voertuig dat onder water belandde. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De het slachtoffer is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de man het water in reed is niet bekend. Door het ongeval was een rijbaan afgesloten. Een berger komt het voertuig later uit het water halen. Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Lees verder...
Politie haalt beginnend bestuurder met te veel alcohol op van de weg in Maassluis

In de nacht van zaterdag op zondag is er in Maassluis een bestuurder aangehouden, omdat hij te veel had gedronken. Het was de tweede keer in vijf jaar dat de beginnend bestuurder werd aangehouden. De automobilist blies op het politiebureau 479 ugl, dat staat gelijk aan 4 á 5 glazen alcohol. Tegen de man zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws