Duo klimt over poortje en lopen over spoor

Nijmegen – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen aangehouden op station Nijmegen. De twee gedroegen zich baldadig.

De twee klommen over een poortje, liepen over het spoor en beledigden servicemedewerkers van de NS. Nadat de twee ervandoor gingen heeft de politie samen met de veiligheidsdienst van de NS de achtervolging ingezet. Buiten het station kon het duo worden aangehouden.

Lokaal nieuws

Lichaam van man aangetroffen op talud

Nijmegen - De politie is zondagavond in kennis gesteld van een vondst van een lichaam aan de Terwindstraat. Het zou gaan om het lichaam van een man die op het talud is aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart. Het voetpad naar het talud is afgesloten. Over de identiteit en waardoor de man om het leven is gekomen is nog niets bekend. Update 21:05: Het lichaam is gevonden in de struiken. Later meer.....

Lees verder...
Veel aanhoudingen inzake drugs bij controle op stations en in treinen

Nijmegen - De politie heeft vrijdagavond samen met de NS een grote controle gehouden op het spoor tussen Nijmegen en Arnhem. In totaal zijn er 9 personen aangehouden. De controles vonden plaats op het perron en in de treinen op het traject Arnhem-Nijmegen en Arnhem-Emmerik. Er zijn door de politie 9 personen aangehouden, de meeste waren in het bezit van meer dan 5 gram drugs. Volgens de politie werd er opvallend veel coke en ketamine aangetroffen. Daarnaast zijn er 11 mensen betrapt op zwartrijden,is een man beboet voor wildplassen, een man beboet voor alcohol nuttigen in de trein en een persoon kreeg een bekeuring voor het van zich afgooien van afval. De Duitse politie hield in de trein vlak voor de grens 16 mensen aan. Ook hier was de reden het in bezit hebben van drugs. De politie is van plan vaker te controleren in treinen en op treinstations.

Lees verder...
Scooterrijder lichtgewond na uitwijken voor auto

Nijmegen - Vrijdagmorgen heeft er rond 11:30 een ongeval plaatsgevonden tussen een scooter en auto in de 32e straat van de Malvert. De scooterrijder moest uitwijken voor de automobilist en kwam ten val. Ambulancemedewerkers hebben de scooterrijder ter plaatse behandeld en hij hoefde niet direct mee naar het ziekenhuis.De bestuurder van de scooter is opgehaald door een kennis. De scooter liep schade op en zou later opgehaald worden.

Lees verder...
Auto belandt op de kop na aanrijding

Nijmegen - Vrijdagmiddag zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Groenestraat. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing, waarvan er een op zijn kop belandde. Volgens omstanders reed een van de bestuurders uit een parkeerhaven en zag de aankomende auto over het hoofd met de botsing tot gevolg. Ambulancepersoneel hebben de bestuurders onderzocht, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Uit een van de auto's was ook een hond gevlucht, maar werd al snel herenigd met het baasje. Een berger heeft de auto overeind getrokken en beide voertuigen afgesleept. De Groenestraat was tijdelijk aan beide kanten afgesloten.

Lees verder...
Huurder verwijdert samen met wijkagenten hennepplanten uit tuin

Nijmegen - De wijkagent en een huurder hebben samen hennepplanten verwijderd uit de achtertuin van een woning in de wijk Hatert. Er waren al meerdere meldingen binnen gekomen bij de woningbouwvereniging en de politie over stankoverlast. Toen de wijkagent bij het adres aankwam werden er een aantal hennepplanten aangetroffen. Omdat het om een kleine hoeveelheid gaat zal er geen strafvervolging plaatsvinden. Wel moest de bewoner samen met de wijkagent de planten afknippen, deze zijn in beslag genomen. De woningbouw zal nog verdere stappen ondernemen.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

79-jarige Elisabeth de Vries uit Maastricht vermist

Vermist sinds 24-06-2018, de 79-jarige Elisabeth de Vries uit Maastricht. Mevrouw De Vries heeft een woning in Maastricht lopend verlaten. Mevrouw is Alzheimerpatiënt en heeft hier medicatie voor nodig. Onbekend in welke richting zij is gelopen. Ze heeft een tenger postuur, donkerbruin kort haar en is brildragend. Mevrouw De Vries droeg een jurk, panty’s, donkere schoenen ( maat 36 ) een vale bruine/groene linnen lange zomerjas. Ook draagt ze een trouwring. Hieronder vindt u meer informatie over mevrouw de Vries. Geboortedatum:11-04-1939 Huidige leeftijd:79 Lengte:Ca. 160 cm Haarkleur:Donkerbruin Geslacht:Vrouw Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Zaaknummer: 2018094942

Lees verder...
Auto volledig uitgebrand aan de Meester Postlaan in Maasland

Op maandagnacht 25 juni is rond 02:47 uur een personenauto uitgebrand aan de Meester Postlaan in Maasland. De brandweer werd in eerste instantie gealarmeerd voor een buitenbrand. Later werd bekend dat het niet ging om een buitenbrandje, maar om een autobrand. De brandweerlieden hebben de brand geblust en de politie heeft getracht de eigenaresse op de hoogte te stellen van de brand. Dit lukte moeizaam, want zij lag helaas te diep te slapen. Het voertuig is afgesleept door een bergingsbedrijf en vervoerd naar het depot in Den Hoorn.

Lees verder...
Haven van Maassluis weer bereikbaar voor scheepvaart

De Haven van Maassluis is weer bereikbaar voor het scheepvaartverkeer. Zaterdagavond 23 juni werd er een oilboom neergelegd voor de ingang van de Maassluise Buitenhaven. Schepen konden hierdoor niet meer de Haven invaren. Vandaag hebben de roeiers de oilboom verwijderd. Het scherm werd neergelegd om geen olie in de Haven te laten komen. De haven is nauwelijks vervuild mede dankzij snel ingrijpen van Hoogheemraadschap Delfland. De olie was afkomstig van een groot zeeschip die een ongeval heeft gehad in Rotterdam. Zie ook: Grote reddingsactie voor zwanen onder olie

Lees verder...
Man aangehouden voor reeks overvallen Apeldoorn

Apeldoorn - De politie heeft op zondagmiddag 24 juni een verdachte aangehouden voor een reeks overvallen in Apeldoorn. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Vanaf 13 juni van dit jaar vonden er in totaal 5 gewapende overvallen plaats op winkels in Apeldoorn. In alle gevallen dreigde de overvaller met een vuurwapen (of iets wat daar op leek) en dwong de kassière geld af te staan. Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De overvallen veroorzaakten de nodige onrust bij de Apeldoornse winkeliers. Tientallen tips Het overvallenteam van de politie heeft op volle toeren gedraaid om de dader te achterhalen. Hierbij is nauw samengewerkt met het politieteam in Apeldoorn. Afgelopen week zijn beelden van de overvaller getoond in het opsporingsprogramma Bureau GLD, wat tientallen reacties opleverde. Mede naar aanleiding van enkele van deze tips, kwam de 30-jarige als verdachte in beeld. Verblijfplaats Aangezien de man geen vast woonadres heeft, is de afgelopen dagen veel energie gestoken in waar hij verbleef. Uiteindelijk heeft dit er tegen het einde van de middag in geresulteerd dat de man door de politie in Amsterdam is aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek en zal de komende dagen worden verhoord.

Lees verder...
Woningbrand aan de Arnold Koningstraat in Ede

Ede - In de nacht van zondag op maandag heeft er korte tijd brand gewoed in een woning op de 9de etage van een flat aan de Arnold Koningstraat. De bewoner ontdekte de brand zelf waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Volgens de brandweer heeft er korte tijd een pannetje in de brand gestaan. De bewoner is nagekeken door de ambulancedienst in verband met het inhaleren van rook

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws