Hoofdbureau politie aan Stieltjesstraat gaat sluiten

10/10

Politiebureau Nijmegen

Nijmegen – Gemeente Nijmegen heeft vandaag bekend gemaakt dat het hoofdbureau van politie Nijmegen gaat verhuizen. Het huidige kantoor voldoet niet meer aan de eisen.

Het kantoor aan de Stieltjesstraat heeft te weinig parkeerplaatsen en ook laat de bereikbaarheid tegen. Er wordt een nieuw kantoor gebouwd aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Dit zal komen vlak bij het Heinz Innovation Center. Naast het hoofdbureau zal ook ook de politieposten van de Van Schuylenburgweg en de Muntweg hierin worden opgenomen. In het centrum van Nijmegen zal dan een kleine post komen.

In het pand aan de Stieltjesstraat zit ook een meldkamer. Deze komt te vervallen en zal samengaan met een centrale post in Apeldoorn. Het samenvoegen van de meldkamers met meerdere politiedistricten is al een tijdje aan de gang in Nederland.

Of er ook een cellenblok gebouwd wordt is niet duidelijk. Mogelijk komt hier aan de rand van de stad ook een oplossing voor meerdere politiedistricten. De plannen hieromtrent waren nogal vaag weet de Gelderlander te melden.