Defecte sluis zorgt voor wegafsluiting

18/12

Foto: Davy Derksen

18/12

Foto: Davy Derksen

18/12

Foto: Davy Derksen

18/12

Foto: Davy Derksen

18/12

Foto: Davy Derksen

18/12

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – Maandagavond rond 21:00 is er een defect gemeld bij de Sluis van Weurt aan de Westkanaaldijk. Door technische problemen werkt de sluis niet meer wat overlast geeft op het water en op de weg. De sluis staat omhoog.

De Industrieweg is afgesloten voor verkeer tussen de Westkanaaldijk en de Energieweg. Door de afsluiting moet het verkeer omrijden via de Energieweg en de Neerbosscheweg.Ook de busdienst heeft last van de afsluiting gezien de vertraging enorm is. Verkeersregelaars regelen het verkeer. Vanaf 22:00 is er een monteur aanwezig die het technische probleem probeert te verhelpen.

Rond 23:20 is de storing verholpen en kon de sluis weer dicht. De wegafzetting is opgeheven en de weg weer vrijgegeven. Waardoor de storing is ontstaan is niet bekend.