Brandmelder voorkomt erger bij brand in zorginstelling Groesbeek

08/01

Foto: Waldie Rutten

08/01

Foto: Waldie Rutten

08/01

Foto: Waldie Rutten

Groesbeek – Dinsdagavond omstreeks 18:15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een verzorgingshuis aan De Meent in Groesbeek.

De brandweer rukte met meerdere wagens uit. Ter plaatse werd snel duidelijk dat het een kleine brand betrof in één van de appartementen. Een bewoner had een pannetje op het vuur laten staan, en was in slaap gevallen. Door de brandmelder in het appartement werd er alarm geslagen. De BHV’er in dienst op dat moment heeft de omliggende appartementen ontruimd.

De brand bleef beperkt tot hkeuken. De bewoner raakte niet gewond. Het appartement is door de brandweer geventileerd.

Omdat tijdens de melding niet bekend was, waar de brand woedde werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd. In totaal kwamen drie brandweer auto’s, een ambulance en drie politie auto’s ter plaatse. Ook de brandweer uit Mook verleende assistentie, maar kon snel weer huiswaarts.