Politie onderzoekt dreigvideo Mondial College (update)

08/01

Foto: Nieuws uit Nijmegen

08/01

Print screen ingestuurd

Nijmegen – Sinds enkele uren circuleert een video op Instagram en Facebook. Op de video is te zien hoe een onherkenbaar persoon een automatisch geweer laadt. In beeld staat de tekst: ‘Ga morgen niet naar het mondial college’.

De video is oorspronkelijk op Instagram geplaatst en wordt nu doorgedeeld via Facebook. De politie laat weten op de hoogte te zijn en onderzoekt de herkomst van de 23 seconden durende video. Het Mondial College heeft twee locaties in Nijmegen, beiden in Lindenholt in de Leuvensbroek en in de Meeuwse Acker. Medewerkers van de school zijn op dit moment niet bereikbaar.

Mensen die meer over de herkomst weten, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Later meer.

Bron: Nieuws uit Nijmegen

Update:

Op het Instagramaccount is de video inmiddels verwijderd. Deze tekst is daar nu leesbaar: ‘Boys en girls deze video is oud en fake ik heb dit van een ander account gevonden en geplaatst jullie hebben geen stres en mijn excuses dat het zo uitgelopen is’ en : ‘Nogmaals sorry voor alle ophef, uit de hand gelopen grap. Ben geen fuckin isis soldaat dus jullie kunnen morgen gerust naar school’.

De persoon achter het betreffende account laat ook zien dat de video op 27 december 2018 op een ander account geplaatst is, zonder de dreigende tekst erbij. Hierbij geeft hij aan niet de maker van de video te zijn.

De politie is in de wijk en bij de school aanwezig. Er is verder nog geen informatie beschikbaar of het daadwerkelijk een zieke “grap” betreft of dat er alsnog een dreiging is.

UPDATE:
De politie heeft een man aangehouden voor het plaatsen van het dreigfilmpje. Klik hier voor het item