Man(61) zwaargewond bij brand in zorgcomplex Heumen

10/01

Foto: Vincent Albers

10/01

Foto: Vincent Albers

10/01

Foto: Vincent Albers

10/01

Foto: Vincent Albers

10/01

Foto: Vincent Albers

Heumen – Vanochtend is een 61 jarige man zwaar gewond geraakt bij een uitslaande brand bij woon-zorgcomplex Heumense Hof in Heumen.

De brandweer kreeg omstreeks 07:30 uur de melding van een uitslaande brand. De brand werd vrij snel opgeschaald naar grote brand. meerdere brandweerauto’s en ambulances spoedde zich naar de brand toe. Op de begane grond stond een appartement volledig in brand. De bewoner die toen al uit de woning was, werd opgevangen bij buurtbewoners. De bewoner een 61-jarige man raakte  bij de brand wel zwaargewond. Een opgeroepen traumaheli kwam ter plaatse. De bewoner is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Het gehele complex werd door de brandweer ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in buurthuis De Terp. De burgermeester kwam bij de brand pols hoogte nemen, en heeft zich later gevoegd bij de opgevangen bewoners. Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners naar huis kunnen. Team brand onderzoek stelt onderzoek in naar de toedracht van de brand.