Achtervolging na negeren stopteken

11/01

Foto: politie

11/01

Foto: politie

11/01

Foto: politie

Nijmegen – Donderdagavond zagen agenten een auto rijden met aanzienlijke schade aan de auto en alleen één werkende koplamp. Ook de verlichting aan de achterzijde ontbrak.

Hierop werd besloten om een stopteken te geven en de bestuurder te willen aanspreken. Toen de bestuurder het stopteken zag, ging hij ervandoor. De achtervolging werd ingezet vanaf het Keizer Karelplein. Er kwamen meer eenheden bij om deze bestuurder aan de kant te krijgen.

Op de kruising Graafseweg met de Wolfkuilseweg veroorzaakte de bestuurder een ongeval, maar ook dit kon de man niet stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor. De man reed zo gevaarlijk dat de politie besloot vanwege veiligheidsredenen om de directe achtervolging te staken. Wel werd de auto van een afstand in de gaten gehouden.

Toen duidelijk werd dat de snelheid bij de bestuurder eruit ging zagen agenten hun kans. De politie zette ineens door en door de auto een ram te geven met een dienstauto kon hem tot stoppen worden gedwongen. Meerdere eenheden zette de auto klem en de agenten konden de man uit de auto halen. Hierbij zijn de ruiten van de auto ingeslagen.

Na controle bleek er een aanzienlijke hoeveelheid drugs in de auto te liggen en mogelijk een vuurwapen. In de auto zaten twee personen, beide zijn overgebracht naar het bureau. De recherche neemt de zaak verder in onderzoek.