Drietal aangehouden na aanrijding Sint Annastraat

05/03

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

05/03

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

05/03

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

05/03

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

05/03

Foto: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Nijmegen – De politie heeft maandagmiddag drie inzittenden van een auto aangehouden. De inzittenden waren betrokken bij een aanrijding en vechtpartij op de Sint Annastraat.

Even na half zes wilde de bestuurder van een Peugeot vanaf de Groenestraat de Sint Annastraat oversteken. Hierbij botste hij tegen een door rood rijdende, overstekende Mercedes. Een getuige zag het gebeuren en sprak de inzittenden van de Mercedes aan op hun gedrag. De drie inzittenden stapten hierop uit en mishandelden de getuige. Omstanders kwamen tussenbeide, waardoor een vechtpartij ontstond. Andere omstanders belden de hulpdiensten en begonnen de situatie te filmen.

Nog voor de politie ter plaatse kon komen om te reageren op de melding, stapten de mannen in de Mercedes en reden over het fietspad aan de Sint Annastraat tegen het verkeer in de richting van de Hatertseweg. De politie sprak ter plaatse met getuigen van de aanrijding en de vechtpartij. De filmbeelden werden bekeken om de verdachten en de auto te kunnen identificeren. Ambulancepersoneel controleerde de bestuurder van de Peugeot, hij raakte niet gewond. Een berger sleepte het fors beschadigde voertuig weg.

De politie is direct een zoekactie naar de Mercedes begonnen. De auto werd al rijdend op de Sint Annastraat aangetroffen en klemgereden door meerdere politieauto’s. Terwijl agenten hun getrokken pistolen op de auto richtten, werden de inzittenden een voor een uit de auto gepraat. De mannen, een 24- en een 25-jarige man uit Nijmegen en een 19-jarige man uit Beneden-Leeuwen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen en weggesleept door een berger.

Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen