Vrachtschip en passagiersschip komen in aanvaring op de waal

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

20/03

Foto: Davy Derksen

Nijmegen in de nacht van dinsdag op woensdag is rond 3:30 een vrachtschip en een passagiersschip op de Waal in aanvaring met elkaar gekomen. Hierdoor botste het passagiersschip vervolgens tegen een pijler van de spoorbrug.

Op het passagiersschip brak brand uit, maar dit was snel onder controle. De hulpdiensten hebben 240 personen van de schepen gehaald, de bemanning blijft aan boord. Ambulancepersoneel hebben meerdere personen gecontroleerd, niemand hoefde naar het ziekenhuis. De passagiers zijn opgevangen in het stadhuis met de Veiligheidsregio.

Het treinverkeer is tijdelijk stil gelegd, maar inmiddels hervat. Het vrachtschip is aangemeerd aan de Waalkade, het passagiersschip ligt nog in het water. Er is geen gevaar dat de boot zou zinken. Later wordt bekeken hoe het passagiersschip veilig geborgen kan worden.