Update: 6-jarig jongetje gewond na aanrijding met auto

24/03

Foto: Waldie Rutten

24/03

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen – Zaterdagmiddag is er rond 17:30 een jongetje zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto in de 75e straat van de Tolhuis.

Het jongetje zou plots zijn overgestoken en de 49-jarige bestuurder van de auto kon het jongetje niet meer ontwijken. Getuigen hebben aan de politie gemeld dat de automobilist stapvoets reed.Na het ongeluk was er veel onrust bij bewoners, de politie heeft mensen moeten kalmeren. De 49-jarige bestuurder is inzake het onderzoek aangehouden.

Update:
De politie meldt dat het gaat om een 3-jarig jongetje. Een aantal andere mensen melden op social media dat het gaat om een 7-jarig jongetje. Vooralsnog is het niet duidelijk hoe oud het jongetje zou zijn

Update 26-3:
De wijkagent van Dukenburg heeft vandaag in samenspraak met de ouders een bericht naar buiten gebracht. Waar eerder mensen aangaven de familie goed te kennen en riepen dat het een 7-jarig kind betreft in plaats van 3 wordt vandaag duidelijk in het bericht van de wijkagent dat het zelfs een 6-jarig kind betreft. Het belangrijkste blijft dat het goed gaat met kind en dat hij na alle verwachtingen weer snel volledig zal herstellen.

Hieronder het bericht van de wijkagent:

Ongeval kind Tolhuis

In overleg met de familie geven wij een terugkoppeling over het verkeersongeval van afgelopen zaterdag in de 75e straat waarbij een kind werd aangereden door een personenauto.

Het gaat goed met de 6 jarige jongen! Er waren een hoop mensen bezorgd om hem en er waren meerdere mensen op straat aanwezig na het ongeval. Ook de traumaheli die onderweg was trok de nodige aandacht.

De jongen is lichtgewond geraakt en zal volledig herstellen zoals het er nu uit ziet.
De zaak is in onderzoek en de betrokken automobilist is ter plaatse verhoord.

Een troostbeer komt zijn kant op. Ook is er hulp aangeboden aan een getuige en de bestuurder.