Bestuurder onder invloed van drugs klemgereden

15/04

Foto: politie

15/04

Foto: politie

15/04

Foto: politie

Nijmegen – De politie heeft maandagmiddag een bestuurder aangehouden die mogelijk onder invloed van drugs was.

De politie zag de bestuurder rijden zonder gordel en zette deze aan de kant. Agenten wouden de man aanspreken, maar hij schold direct de agenten uit. De man kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en kon de weg vervolgen.

Tijdens het wegrijden bleef de man agenten via het open raam uitschelden. Hierop werd besloten om de man te achtervolgen en weer tot stoppen te manen. Om de man te stoppen was het nodig dat de agenten samen met een andere eenheid de man klemreden. Dit gebeurde op het Nymaplein. Op het plein bleef de man schelden en schopte en sloeg hij meerdere keren op zijn eigen auto. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een speekseltest op het bureau werd duidelijk dat de man onder invloed van drugs was.