Meer dan 200 leerling geëvacueerd bij basisschool Sterredans

15/04

Foto: Davy Derksen

15/04

Foto: Davy Derksen

15/04

Foto: Davy Derksen

15/04

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De brandweer is maandagochtend rond 10:30 gealarmeerd voor een gaslek op basisschool de Sterredans. Honderden leerlingen zijn geëvacueerd.

Het zou gaan om meer dan 200 kinderen en leerkrachten die geëvacueerd zijn in verband met een vreemde lucht die was waargenomen. De kinderen en leerkrachten verzamelde zich op een grasveld achter de school. De evacuatie verliep zonder problemen.

De brandweer heeft metingen verricht, maar er werd geen gas gemeten. Liander is ter plaatse gekomen en doet in de omgeving onderzoek naar waar de lucht vandaan komt. Na enige tijd mochten de kinderen en de leerkrachten weer naar binnen.