Schade aan voertuigen door vluchtende dronken scooterrijder

15/04

Foto: politie

15/04

Foto: politie

15/04

Foto: politie

15/04

Foto: politie

Nijmegen – In de nacht van zondag op maandag heeft er een achtervolging plaatsgevonden van een scooterbestuurder die teveel alcohol op had. De man ging ervandoor toen agenten hem wilden laten stoppen.

Agenten zagen de scooterrijder, een 36-jarige Nijmegenaar, slingeren en wilden hem controleren op alcohol. De man ging ervandoor en er werden meerdere eenheden opgeroepen. Op de Burghardt van der Berghstraat wilden agenten hem afblokken, maar hij slaagde er toch in om langs de politieauto te komen.

Bij een volgende poging slaagde de agenten er wel in om de scooterrijder te stoppen. De man reed hierbij tegen een politieauto en een geparkeerde auto. Het politievoertuig en de geparkeerde auto liepen hierbij schade op. De man had zoveel gedronken dat hij op straat niet kon blazen meldt de politie. Op het politiebureau blies de man uiteindelijk 760 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan.

Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij kan een educatieve maatregel tegemoetzien. De EMA is een meerdaagse cursus over het gevaar van alcohol in het verkeer. De kosten van deze cursus dient de man, naast een flinke bekeuring ook zelf te betalen.