Wit poeder gevonden bij sloot Middachtenstraat (update)

12/05

Foto: Davy Derksen

12/05

Foto: Davy Derksen

12/05

Foto: Davy Derksen

12/05

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De hulpdiensten zijn zondagmiddag even voor 14:00 gealarmeerd voor verontreinigde oppervlaktewater. Vermoedelijk is er drugsafval gevonden in de sloot. Het zou gaan om een wit poeder wat gevonden is.

Een bewoner aan de overzijde van de sloot had het poeder ontdekt en omdat meerdere personen over hoofdpijn klaagden waren de hulpdiensten gebeld. De politie heeft een ruim gebied afgezet om bewoners op afstand te houden. De brandweer droeg ademlucht ter bescherming.

Na diverse metingen bleek dat de stof niet direct schadelijk was voor de omgeving. Gezien de kleine hoeveelheid van de poeder heeft de brandweer dit weggespoten. Het Waterschap was ook ter plaatse en heeft monsters genomen van het slootwater. Zij doen onderzoek naar de stof. Het is niet bekend of het, het poeder is wat de hoofdpijnklachten bij een aantal mensen veroorzaakt had.