Weer auto’s uitgebrand in Nijmegen

Nijmegen – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er weer drie auto’s uitgebrand in Nijmegen. In de Topaasstraat zijn twee auto’s in vlammen op gegaan.

De eigenaar van de auto’s in de Topaasstraat laat aan De Gelderlander weten dat het gegarandeerd om brandstichting gaat. De dader heeft brandstof in het ventilatierooster gegooid. Zijn Ford Fiësta is volledig uitgebrand, bij de Ford Granada was de brandweer er redelijk op tijd bij maar ook hier is behoorlijke schade.

In de Smaragdstraat, eveneens in de wijk Hatert stond een derde auto in brand. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en zal nog verder sporenonderzoek gedaan worden. De politie kon nog niet bevestigen of er sprake is van brandstichting.

Sinds oktober 2018 zijn er al minimaal 30 autobranden geweest in Nijmegen waar het vermoeden bestaat dat het om brandstichting zou gaan. Er zijn vooralsnog geen daders in het vizier.