Zeer grote brand in Nijmegen; GRIP 1 [ FOTO + Video ] (update)

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

20/06

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De hulpdiensten zijn donderdagmiddag rond 16:30 gealarmeerd voor een industriebrand aan de Nijverheidsweg. De brand woed bij HKS Metals, een recyclingsbedrijf.

Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand; GRIP 1. Hulpdiensten vanuit de hele regio zijn onderweg naar Nijmegen om assistentie te zien. De zwarte rookwolken zijn in de verre omgeving te zien.

De brand woedt op het buitenterrein. Werknemers zijn naar huis gestuurd.Volgens de brandweer zijn er geen gewonden. De Veiligheidsregio adviseert mensen in de omgeving die last hebben van de rook de ramen en deuren te sluiten.

Er is een NL Alert uitgestuurd, volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid was dit vooral bedoeld om automobilisten te waarschuwen om de ventilatie uit te zetten. In een tweede alert laat de Veiligheidsregio weten dat er uit metingen blijkt dat er geen direct gevaar is voor de gezondheid.

De brand op de Nijverheidsweg in Nijmegen zorgt niet voor rookoverlast in het Goffertpark meldt de Veiligheidsregio. De brandweer is nog uren bezig met nablussen.