Tractor botst achterop personenauto op de Nieuwe Dukenburgseweg

12/07

Foto: Davy Derksen

12/07

Foto: Davy Derksen

12/07

Foto: Davy Derksen

12/07

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – Vrijdagmiddag rond 15:00 heeft er op de Nieuwe Dukenburgseweg een ongeval plaatsgevonden met een tractor en een personenauto.

De bestuurster van de auto stopte voor een verkeerslicht bij de Tarweweg. De bestuurder van de tractor remde wel, maar zijn voertuig slipte op het gladde wegdek waardoor hij achterop de auto botste. Ambulancepersoneel hebben de bestuurster van de auto en de bijrijdster gecontroleerd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Een berger heeft de voertuigen los van elkaar getrokken. De auto moest worden afgesleept, de bestuurder van de tractor kon na het invullen van de schadeformulieren zijn weg weer vervolgen. Rond 16:00 is de rijbaan weer vrijgegeven.

De politie meldde dat door de regenval na de droogte van de afgelopen tijd een gladde laag op het wet wegdek is ontstaan. Dit komt door rubberresten, olieresten en stofdeeltjes die zich mengen met regenwater. Op meerdere wegen is er gladwegdek ontstaan.