Vermoorde man lijkt slachtoffer van afrekening

21/07

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De identiteit van de dode man die zaterdagmiddag gevonden werd langs de Nieuwe Ubbergseweg is bekend. Het gaat om Festim Lato weet Omroep Gelderland te melden.

Festim Lato werd geboren in Albanië en had verschillende schuldeisers achter zich aan. De familie had Festim afgelopen week als vermist opgegeven. Hij verbleef de afgelopen jaren in een afgelegen huis in Afferden. Bij zijn huis in Afferden wapperen de Nederlandse vlag, de Verenigde Staten en Chameria, een regio op de grens van Griekenland en Albanië welke streeft naar onafhankelijkheid en waar Lato zichzelf had uitgeroepen tot president.

Omroep Gelderland meldt dat Lato veel schulden had bij bedrijven en particulieren, schulden die opliepen in de miljoenen euro’s. In april heeft de rechtbank in Zutphen Festim Lato persoonlijk failliet verklaard.

Het onderzoek is verder nog in volle gang.

Klik hier voor eerdere berichtgeving