Dode pool zou slachtoffer van handgemeen zijn

23/07

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – Het lichaam wat zaterdag gevonden is aan de Nieuwe Ubbergseweg betreft een Poolse man welke slachtoffer is geworden van een handgemeen weet De Gelderlander te melden.

Iets verder dan de vindplaats van het lichaam troffen agenten een tent aan, waarschijnlijk de verblijfplaats van de Pool. De man zou een seizoensarbeider zijn op zoek naar werk. Voor onderdak had hij geen geld. Het plaats delict is al sinds zaterdag afgesloten, het onderzoek neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De politie heeft zelfs de ME ingeschakeld gehad om de plaats te beschermen.

Buurtbewoners meldden aan de Gelderlander dat het terrein een populaire overnachtingsplaats voor Oost-Europese seizoensarbeiders en daklozen is. Er zouden meerdere tenten hebben gestaan. Volgens verschillende daklozen zou de Pool slachtoffer zijn geworden van een handgemeen met een landgenoot, dit zou al een week terug zijn. Het slachtoffer zou per ongeluk zijn doodgeslagen. De dader heeft de Pool naar een lege tent gesleept waar het slachtoffer meerdere dagen had gelegen. Toen de tenteigenaar terugkwam zou hij zich rot geschrokken hebben en het lichaam hebben versleept naar de bosjes. Vervolgens zou hij en andere bewoners ervandoor zijn gegaan, waardoor enkel de tent van het slachtoffer bleef staan.

De dader zou de stad uit zijn gevlucht zou een dakloze vrouw tegen de Gelderlander hebben verteld. Andere daklozen bevestigen het scenario meldt de Gelderlander op hun website. De politie wil echter in het belang van het onderzoek niet reageren op het scenario.

De woordvoerder van de politie meldt dat het gaat om een misdrijf, maar verdere details kan men nog niet vrijgeven. Het onderzoek is nog in volle gang.

Klik hier voor eerdere berichtgeving over de vondst van het lichaam