Scooterrijder ernstig gewond bij aanrijding op Takenhofplein

23/07

Foto: Jesse van den Hater

23/07

Foto: Jesse van den Hater

23/07

Foto: Jesse van den Hater

23/07

Foto: Jesse van den Hater

23/07

Foto: Jesse van den Hater

23/07

Foto: Jesse van den Hater

23/07

Foto: Jesse van den Hater

Nijmegen – De hulpdiensten zijn dinsdagavond om 22:09 gealarmeerd voor een ongeval met letsel op het Takenhofplein. Het ongeval gebeurde tussen een Volkswagen Caddy en een scooter.

Politie, ambulance en een traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen. Een per toeval passerend voertuig van de Dienst Justitiële Inrichtingen heeft met direct de locatie veilig gesteld. Omstanders boden eerste hulp aan het slachtoffer. De scooterrijder is ernstig gewond geraakt en is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De trauma-arts van de traumahelikopter is ter begeleiding mee in de ambulance naar het ziekenhuis.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analysedienst) is ter plaatse om onderzoek te doen. Het Takenhofplein is afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.

Update:
De woordvoerder van de politie meldt woensdag dat het geen motorrijder betrof, maar een scooterrijder. De scooterrijder zou op het fietspad hebben gereden en toen hij overstak zou hij geschept zijn door de bestelauto. De bestuurder gleed over het plein en de brokstukken van de scooter lagen overal verspreid.

Het onderzoek is nog in volle gang. Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekend.