Schip in de problemen op Maas-Waal kanaal (update)

08/08

Foto: Davy Derksen

08/08

Foto: Davy Derksen

08/08

Foto: Davy Derksen

08/08

Foto: Davy Derksen

08/08

Foto: Davy Derksen

08/08

Foto: Davy Derksen

08/08

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De hulpdiensten, waaronder de boot van de brandweer, zijn maandagmiddag om 17:08 gealarmeerd voor een schip in nood op de Waal. Het schip heeft aangelegd bij de kegelsteiger in het Maas-Waalkanaal net voor de sluis Weurt.

Het schip welke geladen was met zand is ergens tegenaan gevaren.De brandweer meldt dat het schip water maakt en er wordt onderzoek gedaan waar het water naar binnen komt. Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer meldt dat het schip niet meer kan varen. De schade zit aan de onderzijde van het schip en is ontstaan toen het schip de bodem raakte meldt de brandweer. Rijkswaterstaat is gealarmeerd en komt ter plaatse om het schip te bergen.