Fout in systeem zorgt voor alarm in woning Gildekamp

18/08

Foto: Jesse van den Hater

18/08

Foto: Jesse van den Hater

18/08

Foto: Jesse van den Hater

Nijmegen – De brandweer is zondagavond om 21:26 gealarmeerd voor hulpverlening in een woning aan de 32e straat van de Gildekamp. Buurtbewoners hoorde verschillende alarmen vanuit de woning en alarmeerde de hulpdiensten.

De voordeur is door de brandweer open geboord en binnen was er nog een deur open moest. Hiervoor gebruikte de brandweer een stormram. In de woning bevinden zich kamers die verhuurd worden en allen gelinkt zijn op een brand meldsysteem meldt de brandweer. De brandweer heeft het pand gecontroleerd en het ging om een fout in het systeem wat het alarm veroorzaakte. De politie heeft de zaak overgenomen en er wordt gezorgd dat de schade herstelt wordt.