11 bekeuringen en 19 WOK meldingen bij politiecontrole

21/08

Foto: Waldie Rutten

21/08

Foto: Waldie Rutten

21/08

Foto: Waldie Rutten

21/08

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen – De politie heeft woensdag een bromfietscontrole gehouden in de wijk Hatert. Dit gebeurde op twee locaties, op de Maldenburchtstraat en op de Couwenbergstraat.

De rollerbank controle begon vanmiddag rond 16:00 op de Maldenburchtstraat. In de avond rond 18:15 heeft de politie zich verplaatst naar de parkeerplaats bij wijkcentrum Hatert aan de Couwenbergstraat. Hier stonden ze tot ongeveer 20:30. De controle werd gehouden door het team verkeer van de politie. Bij de controle waren ook drie motor agenten betrokken.

Er zijn in totaal 11 bekeuringen uitgedeeld. De bekeuring zijn uitgedeeld voor:

4x geen rijbewijs
1x geen gordel
3x niet tonen rijbewijs
1x geen helm
2x met wokmelding alsnog rijden

Naast de bekeuringen zijn er 19 voertuigen belast met een WOK melding vanwege de snelheid. De WOK (wacht op keuring) melding houdt in dat de eigenaar het voertuig in de juiste staat moet brengen en deze weer moet laten keuren bij de RDW voordat hiermee mag worden gereden.

De actie is tot stand gekomen omdat de politie veel klachten binnen heeft gekregen uit de buurt over geluidsoverlast en het te hard rijden van bromfietsers.

De politie laat weten dat het een geslaagde controle was en tevreden zijn met het resultaat. Mogelijk volgen er binnenkort meer controles.