Militaire vrachtwagen brandt uit in Groesbeek [Foto+Video]

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

Groesbeek – Donderdag is de brandweer rond 17:30 gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de 1e Colonjes. Het ging om oud militair voertuig. Het voertuig bleek te staan op de aangrenzende Knapheideweg.

Het voertuig had ervoor nog meegereden in een optocht en waren verzameld bij camping Klein Amerika waar 285 historische voertuigen te zien waren. De bestuurder wilde met zijn bijrijder nog een rondje in Groesbeek doen en ontdekte tijdens het rijden dat het voertuig in brand stond. Het voertuig werd aan de kant gezet en de brandweer gealarmeerd.

De brandweer heeft de brand geblust. Niemand is gewond geraakt, maar de eigenaar was er erg emotioneel onder. Hij heeft heel veel tijd en energie gestopt om het voertuig in de goede staat te brengen. De oorzaak van de brand is niet bekend, evenals de mogelijkheid of het voertuig te herstellen is.