Rookmachine in studentenpand dispuut Thor zorgt voor melding woningbrand

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

19/09

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen – De brandweer is donderdagavond rond 21:45 gealarmeerd voor een woningbrand aan de Bijleveldsingel. De brandweer rukte groots uit.

Er werd een flinke rookontwikkeling gezien bij de woning door voorbijgangers welke de hulpdiensten alarmeerden. De brandweer ging met meerdere eenheden ter plaatse en ging op onderzoek uit. De melding was in het pand van studentenvereniging Thor. Uit het pand kwam flink wat rook vandaan en de deur werd geforceerd met een koevoet om binnen te komen. Bij controle bleek dat het niet om een daadwerkelijke brand ging, maar er stond een rookmachine aan. De rookmachine was eerder vergeten om uit te zetten waardoor de hoeveelheid rook zich opstapelde en men er vanuit ging dat het een echte brand betrof.