Ontsnapte TBS’er in Frankrijk aangehouden

09/10

Stockfoto 112Nieuwsgroep

Nijmegen – De ontsnapte tbs’er Ronald van Z is woensdag aangehouden in Parijs meldt Omroep Gelderland op hun website. De man was op vrijdag 4 oktober ervandoor gegaan tijdens een verlof vanuit de Pompekliniek.

Ronald van Z zou rond 18:45 aangehouden zijn in een internetcafé in Parijs. Dankzij een nauwe samenwerking met de Franse politie werd hij gevonden. Als hij meewerkt aan zijn uitlevering zou hij weer snel in Nederland zijn, werkt hij niet mee dan kan het nog weken duren. Er zijn geen aanwijzingen dat hij tijdens zijn ontsnapping delicten heeft gepleegd.

De tbs’er probeerde eerder nog te onderhandelen over zijn terugkeer. Hij eiste in een e-mailwisseling met Omroep Gelderland dat hij ondergedoken zou blijven totdat er twee medewerkers zouden opstappen. De Pompekliniek ging niet op die eis.

Klik hier voor eerdere berichtgeving