Agressieve autobestuurder aangehouden na ongeval

26/10

Foto: Jesse van den Hater

26/10

Foto: Jesse van den Hater

26/10

Foto: Jesse van den Hater

Nijmegen – Zaterdagmiddag heeft er rond 13:00 een ongeval plaatsgevonden op het Takenhofplein. Hierbij is ook een aanhouding verricht.

De bestuurder van de auto reed met hoge snelheid richting het Takenhofplein, waarbij hij tegen meerdere auto’s botste. De bestuurder reed door over het Takenhofplein en toen hij het plein wilde verlaten vloog hij ter hoogte van de Spijkerhofweg uit de bocht. Omstanders schoten te hulp, maar de man reageerde direct agressief. Toen een van de bestuurders aan kwam lopen en zei de politie te bellen raakte ze met elkaar in gevecht. Een omstander alarmeerde de politie, andere kregen de agressieve bestuurder op de grond onder controle.

De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Getuigen zijn gehoord en verklaringen genoteerd. Eigenaren van de beschadigde auto’s hebben een afspraak gemaakt om aangifte te doen. Een van de bestuurders gaat ook aangifte doen van mishandeling, maar is eerst ter controle naar de huisartsenpost gegaan. Een berger is opgeroepen om het voertuig af te slepen. De auto is vermoedelijk gestolen.