Brandweerman accepteert aanwezigheid persfotograaf niet?

13/11

Foto: Waldie Rutten

Ooij – Woensdagavond heeft er grote uitslaande woningbrand plaatsgevonden op de Vlietberg in de Ooij. Hierbij is bijstand geleverd vanuit brandweerkorpsen uit de gehele regio.

Zo kwam er ook bijstand vanuit het korps Beneden-Leeuwen. Zij kwamen echter met hun voertuig en aanhangwagen vast te zitten. Volgens de Gelderlander was er een persfotograaf ter plaatse die dat wilde vastleggen. Een brandweerman zou de persfotograaf belette foto’s te maken en eisen om de reeds gemaakte foto’s te wissen. Volgens de Gelderlander zou er politie aan te pas gekomen zijn om de boel te sussen en de brandweerman uitleg te geven dat de persfotograaf persvrijheid heeft en gewoon zijn werk mocht doen.

Onze fotograaf ter plaatse, van 112Nijmegennieuws/112Nieuwsgroep, heeft geen enkel probleem gehad en de samenwerking was goed met alle hulpdiensten ter plaatse. Bij navraag van de fotografen van 112Nieuwsgroep binnen Maas en Waal komt eruit dat zij weinig tot geen problemen ondervinden met het brandweerkorps Beneden-Leeuwen en andere korpsen binnen Maas en Waal. Verschillende fotografen uit die regio melden juist dat het contact meestal erg goed is en dat er met verschillende korpsen zelfs meegegaan wordt tijdens trainingen of wedstrijden.

Bij navraag is het op dit moment ook niet duidelijk om welke persfotograaf het zou gaan. Hierdoor is het niet mogelijk om hen om verhaal te vragen.

Klik hier voor het item van de uitslaande brand in de Ooij