Arrestatieteam in centrum Nijmegen vanwege dreigende man (update)

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

19/11

Foto: Waldie Rutten

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

19/11

Foto: 112Nieuwsgroep

Nijmegen – Een arrestatieteam is in het centrum van Nijmegen gearriveerd vanwege een dreigende man. De man geeft aan meerdere mensen neer te schieten.

Het zou waarschijnlijk gaan om een patiënt van Woonzorgnet van de locatie Achter de Bank meldt de politie. Er is naast een arrestatieteam ook een bemiddelaar ter plaatse om op de man in te praten. De man heeft zich verschanst in een pand aan de Hertogstraat.

Update 18:49 :
Het arrestatieteam is binnen gevallen in het pand en de man is aangehouden. Er wordt verder onderzoek gedaan.

Klik hier voor eerdere berichtgeving

Politie persbericht:

Nijmegen – De politie heeft even voor 19.00 uur een man aangehouden. Tijdens het maken van dit persbericht was de identiteit van de verdachte nog niet bekend. Hij wordt verdacht van bedreiging. Even voor 16.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er een man in een pand Achter de Bank in het centrum van Nijmegen, anderen zou neerschieten. De politie schaalde direct op en zette de omgeving ruim af. Ook werd alle agenten verzocht kogelwerende vesten aan te trekken.

Een aantal mensen die ook in het pand aanwezig waren werden tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen horecagelegenheid. Wat de man heeft doen besluiten tot deze actie is nog onduidelijk. Ook de politie heeft nog heel veel vragen. Morgen zullen op een aantal vragen mogelijk antwoord gegeven kunnen worden.

Nadat de situatie werd bevroren en gewacht werd op een speciale eenheid van de politie en de onderhandelaars zodat omstreeks 18.50 uur de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De politie heeft de zaak in onderzoek.