Brandweer bevrijdt kindje uit speeltoestel bij kinderopvang

09/01

Foto: Lars Schwachöfer

09/01

Foto: Lars Schwachöfer

09/01

Foto: Lars Schwachöfer

09/01

Foto: Lars Schwachöfer

09/01

Foto: Lars Schwachöfer

09/01

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – Donderdagochtend is de brandweer gealarmeerd voor een hulpverlening bij kinderopvang Ikke De Dennen op de Dennenstraat. Een kindje was bekneld geraakt in een klimrek.

Het kindje was vast komen te zitten tussen twee spijlen van een speeltoestel en de brandweer moest er aan te pas komen om het kindje uit zijn positie te bevrijden. Om het kindje te bevrijden heeft de brandweer een hydraulische tang gebruikt. Het kindje is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis laat de officier van dienst van de brandweer weten. Hoe oud het kindje is, is niet bekend.

Update:
Hulpdiensten ter plaatste meldde in eerste instantie dat het ging om een jongetje die bevrijd en gecontroleerd was. Uit latere berichtgeving wordt er ook gesproken over een meisje. Gezien de privacy wordt er bij navraag geen verdere mededeling gedaan.