Weer ontsnapte gevangene uit België aangehouden in Nijmegen

12/01

Politiebureau Nijmegen

Nijmegen – De politie heeft weer een ontsnapte man uit België aangehouden in Nijmegen. De man ontsnapte in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit de gevangenis in Wortel meldt het gevangeniswezen aan Belgische media.

De gevangenis van Wortel ligt niet ver over de grens ten zuiden van Breda. De man zou zaterdag rond 19:00 zijn gearresteerd. Hij zou zijn gearresteerd vanwege strafbare feiten, welke strafbare feiten dit zijn is niet bekend. Op het bureau werd duidelijk dat het ging om een ontsnapte gevangene.

Het gaat om de Tunesiër, Rachid S. welke in de gevangenis zat voor gewapende overvallen. Hij zat een celstraf uit van vijf jaar. De Tunesiër wist te ontsnappen via een zelfgemaakt gat in de muur van zijn cel, daarna klom hij over een muur van wel vier meter hoog. Het gat zou gemaakt zijn in het toiletgedeelte van de cel, hierbij zou een beugel van het televisietoestel gebruikt zijn. Eén celgenoot wilde langs hetzelfde gat ontsnappen, maar hij werd op het gevangenisterrein gepakt. Ook een derde celgenoot kwam niet niet verder en besloot terug te kruipen via het gaat naar de cel.

Op 3 januari werd er ook al een ontsnapte gevangene uit België aangehouden in Nijmegen. Klik hier om dat artikel terug te lezen.