Keukenbrand in appartement op derde verdieping

14/01

Foto: Davy Derksen

14/01

Foto: Davy Derksen

14/01

Foto: Davy Derksen

14/01

Foto: Davy Derksen

Nijmegen – De brandweer is dinsdagmiddag rond 17:00 gealarmeerd voor een woningbrand aan de Rozemarijnstraat. Het betrof een brand in de keuken van een appartement op de derde verdieping.

De brand is ontstaan tijdens het koken. Vermoedelijk heeft een gordijn vlam gevat door de wind. Een bewoonster heeft het gas uitgezet en geprobeerd om de brand te blussen maar de vlammen waren te hevig. De bewoonsters van het appartement sloten de deuren en alarmeerden de brandweer. Tevens belden ze bij alle buren aan om te waarschuwen voor de brand. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse en bluste de brand.

Nadat er geblust was heeft de brandweer de woning geventileerd en omliggende appartementen gecontroleerd. Ambulancepersoneel hebben de bewoonster gecontroleerd in verband met ingeademde rook, ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.