Automobilist scheurt met 120 km/u over de Wijchenseweg

Nijmegen – De politie heeft woensdagavond een hardrijder van de weg gehaald die rond scheurde met een snelheid van 120 km/u waar 50 is toegestaan.

De bestuurder viel op toen hij op de Neerboscheweg bij het verkeerslicht hard op terug en weg scheurde toen het groen werd. Agenten gingen erachteraan en de snelheid liep op tot 120 km/u. De bestuurder wist dat hij veel te hard reed en kon de weg gezien hij tijdig wist af te remmen voor de flitspaal op de Wijchenseweg, hierna ging het gas er weer op.

De politie wist de bestuurder ondanks de snelheid en het overige verkeer staande te houden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. De overschrijding op het proces-verbaal bedraagt 60 km/u overschrijding na correctie. De officier van justitie zou het boetebedrag gaan vaststellen. Daarnaast is de bestuurder aangemeld bij het CBR. Hij zal een cursus Educatieve Maatregel Gedrag moeten gaan volgen. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 1200 en komen voor eigen rekening.