Brandweer gealarmeerd voor woningbrand Van Welderenstraat

19/02

Foto: Waldie Rutten

19/02

Foto: Waldie Rutten

19/02

Foto: Waldie Rutten

19/02

Foto: Waldie Rutten

19/02

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen – De hulpdiensten zijn woensdagmiddag rond 17:25 groots gealarmeerd voor een woningbrand aan de Van Welderenstraat. Omstanders zagen vlammen uit een balkon op de derde verdieping slaan en alarmeerde de hulpdiensten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam was er alleen nog rookontwikkeling meldde de officier van dienst van de brandweer. De bewoner was op zijn balkon aan het roken toen hij gebeld werd en naar binnen liep. De sigaret is was neergelegd en waarschijnlijk in de prullenbak gevallen, waardoor deze in brand vloog. De brandweer heeft gecontroleerd en nageblust. Op het balkon is behoorlijke brandschade, de schade in de woning viel mee. De bewoner had rook ingeademd en is gecontroleerd door ambulancepersoneel, hij hoefde niet naar het ziekenhuis.