Politie waarschuwt voor oplichter op parkeerplaats

26/02

Politiebureau Nijmegen

Nijmegen – De politie in Nijmegen waarschuwt voor een oplichter die actief is op parkeerplaatsen. De man rijdt met zijn voertuig diverse parkeerplaatsen af en doet vervolgens alsof hij zelf aangereden wordt.

Dit gebeurt voornamelijk in de wijken Hatert, Dukenburg, Lindenholt en Hees/Heseveld. De man maakt contact met de bestuurder van de auto en geeft aan dat hij aangereden is door hem of haar. Door de aanrijding zou zijn telefoon of kleding kapot zijn gegaan. Hij wil vervolgens geen politie of verzekering inschakelen, maar de schade vergoed hebben middels een klein geldbedrag. Hierna vertrekt de man weer.

In diverse meldingen bij de politie is de oplichter gemeld dat hij gebruik maakt van een grote donkerkleurige Pick-up. De politie roept getuigen op zich te melden en ook als uw zelf slachtoffer bent geweest van deze oplichting neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Bij spoed altijd 112.