Aanhoudingen na vondst hennepdrogerij en kwekerij

19/03

Stockfoto

Malden/Wijchen – Bij de politie kwam dinsdag 17 maart een melding binnen van een henneplucht bij een bedrijf op het bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen. Hierop werd een onderzoek in gesteld.

Bij het bedrijf werd na onderzoek een hennepdrogerij aangetroffen met 13 kilo aan henneptoppen. Gezien het een hennepdrogerij betreft is er verder onderzoek gedaan naar de mogelijke herkomst van de henneptoppen. Dat leidde naar een woning in Malden.

Bij de woning in Malden werd een inval gedaan en werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen maar zonder planten. Er zijn aanwijzingen gevonden van eerdere oogsten. Er wordt verder onderzoek gedaan door de politie o.a. naar het criminele vermogen. In het onderzoek zijn twee mannen van 52 en 55 jaar aangehouden.