Boetes voor kinderen op afgesloten sportterreinen meldt Hubert Bruls

22/03

Foto: Pixabay / Gerd Altmann

Nijmegen – Burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Hubert Bruls heeft vandaag aangekondigd dat er strenger gehandhaafd gaat worden bij sportterreinen.

Kinderen en jongeren klimmen veel over hekken van sportterrein om daar gezamenlijk in grotere groepen bijvoorbeeld te voetballen. Afgesloten sportvelden zijn sowieso verboden te betreden maar hier gaat nu ook flink op gehandhaafd worden. De ouders van de kinderen en jongeren kunnen flinke boetes tegemoet zien in de regio Gelderland zuid.

Het is nu echt nodig dat we met z’n allen die regel van anderhalve meter afstand aanhouden, want dat is dé manier om te voorkomen dat we niet massaal ziek worden en onze ziekenhuizen overbevolkt raken zegt Bruls in een interview bij omroep Gelderland. De jeugd kan het virus ook overdragen en moet dus niet bij elkaar komen.