Koperdieven aangehouden; een van hen maakte kennis met politiehond

29/03

Foto: Jesse van den Hater

29/03

Foto: Jesse van den Hater

29/03

Foto: Jesse van den Hater

29/03

Foto: Jesse van den Hater

29/03

Foto: Jesse van den Hater

29/03

Foto: Jesse van den Hater

Nijmegen – Zondagmiddag kwam bij de politie een melding binnen van diefstal koper uit een pand aan de Streekweg. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse.

Ter plaatse trof men niemand aan, wel lagen er op diverse plaatsen verzameld koper. Tevens werd er een tang gevonden die vast zat in een dikke kabel. Hierop is besloten om een zoektocht te starten met meerdere agenten en twee hondengeleiders.

De eerste verdachte werd al snel gevonden en kon worden aangehouden. Volgens getuigen was er nog een dader. De politiehond kon uiteindelijk de tweede verdachte ook opsporen.De man werkte niet mee waardoor hij op minder leuke wijze kennis maakte met de politiehond meldt de politie. Hierna kon de man ook worden aangehouden. De verdachte is in het ziekenhuis nagekeken voor de bijtwonden. Beide verdachten zitten inmiddels op het politiebureau.