Kisten met wapens uit Tweede Wereldoorlog gevonden

31/03

Foto: politie Heumen

Malden – De politie meldt vandaag op sociale media dat er een bijzondere vondst is gedaan. Tijdens graafwerkzaamheden in de bosrand achter de Rijksweg is wapentuig uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Op maandag 30 maart werd er gegraven door een Maldenaar met een graafmachine toen hij per ongeluk stuitte op een kist welke hij uit de grond trok. In de grond lagen meerdere kisten met wapentuig van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog. Er lagen verschillende geweren in en ongeveer zo een 1000 patronen. De vondst is uniek en er vormde niet direct een gevaar voor de omgeving, het betrof klein kaliber munitie.

De explosieven opruimingsdienst is gealarmeerd en die heeft dezelfde dag de vondst nog onschadelijke gemaakt.

Klik hier om ons landelijke Facebookpagina te volgen en op de hoogte te blijven van nieuws uit heel Nederland en nieuws over corona