Zeer grote brand op industrieterrein

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

13/05

Foto: 112Nieuwsgroep/ Anotine van Rijnsbergen

Nijmegen – De brandweer is woensdagmiddag rond 14:30 gealarmeerd voor een grote brand in een pand aan de Microweg met de kruising Lagelandseweg. Het gaat om een brand bij autobedrijf Kardol.

De brand was zeer groot en de hulpdiensten haddeb GRIP1 afgegeven. Door het afgeven van GRIP1 komen er eenheden vanuit de gehele regio om de brand te bestrijden. De brandweer heeft water opgepompt vanuit het Maas-Waalkanaal om de brand te blussen. Er waren meerdere explosies te horen. De zwarte rookwolken zijn tot in de verre omtrek te zien.

Er wordt geadviseerd in de omgeving om ramen deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen. Op de brand komen erg veel mensen op af. Hulpdiensten waren druk om nieuwsgierige mensen op afstand te houden en zich de 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

De veiligheidsregio riep mensen op om de hulpdiensten de ruimte te geven. Ambulancepersoneel hebben vier medewerkers gecontroleerd voor het inademen van rook, één van heb is overgebracht naar het ziekenhuis. Het nablussen gaat nog enige tijd in beslag nemen. Er staan onder andere hybride voertuigen in het pand. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. De omgeving blijft nog een langere tijd afgezet.