Na corona overplaatsing met ambulance van Weert naar Nijmegen nu opnieuw maar dan op de fiets

24/05

Foto: Waldie Rutten

24/05

Foto: Waldie Rutten

24/05

Foto: Waldie Rutten

24/05

Foto: Waldie Rutten

24/05

Foto: Waldie Rutten

24/05

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen / Weert – Zondagochtend is Oscar Ellerbak met zijn fietsmaten aan een fietstocht begonnen van het St Jans Gasthuis in Weert naar het Radboud UMC in Nijmegen. Zeven weken geleden bracht een ambulance Oscar naar het Radboud UMC omdat zijn gezondheid door het coronavirus ernstig was verslechterd.

In Nijmegen werd bij Oscar een nieuws medicijn getest wat aansloeg. Binnen een paar dagen knapte hij behoorlijk op. Om iets terug te doen besloot Oscar om dezelfde tocht te maken met de fiets die hij eerder met de ambulance had gemaakt.

Oscar is erg dankbaar voor alle hulp die hem geboden is om er weer bovenop te komen. De tocht van Weert naar Nijmegen is zo’n tachtig kilometer en hiermee wilt hij geld inzamelen voor onderzoek naar het coronavirus. Het voorlopig eindbedrag wat Oscar heeft opgehaald staat op 5666 euro, dit is echter een voorlopig bedrag want de donaties stromen nog steeds binnen.

Bij de Mac Donalds op de Rijksweg in Malden werd er gestopt. De meldkamer had drie ambulances aangestuurd om het laatste stukje naar het Radboud UMC begeleiding te geven aan Oscar.

Om Oscar te volgen of te steunen ga dan naar: http://www.fietsenisbeterdancorona.nl/