Onderkomen van Zwerver in brand aan de Kanaalhaven

24/05

Foto: Dennis Peters

24/05

Foto: Dennis Peters

24/05

Foto: Dennis Peters

Nijmegen – De brandweer is zondagavond om 19:17 gealarmeerd voor een industriebrand aan de Kanaalhaven. Voetgangers op de Ambachtsweg zagen rook en alarmeerde de brandweer.

Er werd gedacht dat het op het terrein van Dura Vermeer was en daarom werd er ook een schuimblusvoertuig opgeroepen. Het ging echter om een brandje achter het terrein van Dura Vermeer. De locatie was niet te bereiken met de brandweerauto. Hierdoor werd besloten om de brand te blussen met emmers water. Er waren 18 emmers water nodig om het vuur volledig te doven. Hierna is een deel afgedekt met zand door de brandweer. Ook een schuimblusvoertuig van de brandweer was gealarmeerd, die kon onverrichte zaken retour. Het ging om een tent van een zwerver wat volledig is verwoest meldt de politie. De zwerver, een bekende van de politie, werd niet in de omgeving aangetroffen.