Politie doet inval in flatwoning Voorstenkamp en stuit op hennepkwekerij (UPDATE)

25/05

Foto: Jesse van den Hater

25/05

Foto: Jesse van den Hater

25/05

Foto; Jesse van den Hater

25/05

Foto; Jesse van den Hater

25/05

Foto; Jesse van den Hater

25/05

Foto: Jesse van den Hater

25/05

Foto: Jesse van den Hater

25/05

Foto: Jesse van den Hater

25/05

Foto: Jesse van den Hater

25/05

Foto: Jesse van den Hater

Nijmegen – De politie heeft maandagavond een inval gedaan in een flatwoning in de 18e straat van de Voorstenkamp. Het ging om een woning op de 3e verdieping.

Binnen werd een hennepkwekerij aangetroffen meldt de politie. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. Liander is ter plaatse en voert werkzaamheden uit in de meterkast die zich buiten de woning bevind. De kwekerij was in werking en bevind zich op de bovenverdieping in de flatwoning.

In de kwekerij stonden meer dan 200 meldt de politie. Het exacte aantal kon de politie nog niet zeggen. Een speciaal team is ter plaatse om de kwekerij te ontmantelen. De planten en benodigdheden worden vernietigd.

Update:
De kwekerij bevond zich in twee ruimtes.Bij de ontmanteling en telling bleek dat het ging om meer dan 300 planten. De planten zijn ter plaatse vernietigd. Buren in onderliggende appartementen hadden al langere tijd van waterlekkage afkomstig uit het betreffende appartement. Door het illegaal aftappen van stroom was een brandgevaarlijke situatie ontstaan, Liander heeft de elektriciteit afgesloten. De politie doet verder onderzoek naar de huurder.