Nijmegenaar overleden na schietincident

06/07

Foto: Lars Schwachöfer

Vanmorgen werd omstreeks 8.30 uur een 49-jarige Nijmegenaar neergeschoten in de Burgemeester Geradtslaan in Beuningen. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Getuigen zagen een busje plots stoppen. Vervolgens hoorden zij enkele knallen en en reed het busje, met daarin twee mannen die beiden een bivakmuts droegen, weg. Op de stoep tegenover de straat lag een man. Hij bleek te zijn neergeschoten. Omstanders belden de hulpdiensten en boden eerste hulp. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Een Mobiel Medisch Team werd per traumahelikopter ingevlogen.

Agenten in kogelwerende vesten zetten het gebied rondom het slachtoffer af. De brandweer zette een scherm op, om omstanders het zicht te ontnemen. De politie verzond een Burgernetbericht waarin opgeroepen werd uit te kijken naar een crèmekleurige busje met daarin twee mannen met bivakmutsen op. Vanuit de lucht zocht een politiehelikopter langere tijd in de omgeving van Beuningen en Nijmegen naar het busje.

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het Radboudumc vervoerd. Daar overleed de man, een 49-jarige man uit Neerbosch-Oost, aan zijn verwondingen. De Forensische Opsporing van de politie doet sporenonderzoek in de straat. Op straat werden minstens vijf kogelhulzen gevonden. Agenten plaatsten pionnen over de hulzen. De recherche is een buurtonderzoek gestart en sprak met omwonenden en getuigen.

Familie en vrienden hebben zich verzameld bij de woning van het slachtoffer. De politie laat niemand in de woning. Mogelijk wordt later ook onderzoek in de woning gedaan. De politie roept mensen die nog geen contact gehad hebben met agenten op te bellen. Dat kan telefonisch via 0900-8844.

Bron tekst: Nieuws uit Nijmegen / Lars Schwachöfer

Klik hier voor foto’s en eerdere berichtgeving