Protest: Boeren massaal op trekker vanuit de Achterhoek naar Nijmegen

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

07/07

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen – Dinsdagavond zijn boeren vanuit de Achterhoek afgereisd naar Nijmegen. De boeren wilde een brief brengen aan het huis van Johan Vollenbroek welke in Nijmegen woont.

Zo’n 80 boeren zijn op pad gegaan met hun trekkers. De willen Vollenbroek duidelijk maken dat de boeren vooral door hem in de problemen zijn gekomen. Vollenbroek wordt gezien als ‘stikstofstrijder’. De milieudeskundige vocht het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS) aan en met succes. De Raad van State schoot eind mei 2019 de Nederlandse stikstofaanpak af.

De politie wilde voorkomen dat alle trekkers door Nijmegen reden, daarom hebben zij de boeren naar een terrein bij bioscoop Pathé geleid. Johan Vollenbroek is door de politie thuis opgehaald en gebracht naar de zelfde locatie zodat ze met elkaar de discussie konden aan gaan. De sfeer is goed meldde de politie, al was de discussie soms fel.Thijs Wiegers van Farmers Defence Force laat weten dat alles op een nette manier zou gaan. Hij is ook één van de organisatoren van de briefoverhandigging.

De protesten van de boeren breiden zich steeds verder uit. Er wordt massaal aandacht gevraagd voor hun situatie in heel het land. De protesten zijn gericht tegen de rol van de regering en dat zij lage prijzen krijgen voor hun producten. Er zijn ook al diverse bezettingen geweest bij distributiecentra van verschillende supermarktketens. De protesten zullen nog aan blijven houden en worden steeds meer spontaan gehouden.

Met alle acties willen de boeren een gesprek met de minister forceren. Men heeft niets aan halve toezeggingen, maar willen echt verandering melden de boeren.