Boze boeren op tractoren naar Nijmegen, maar tegengehouden en weggestuurd door politie

09/07

Foto: Waldie Rutten

09/07

Foto: Waldie Rutten

09/07

Foto: Waldie Rutten

09/07

Foto: Waldie Rutten

09/07

Foto: Waldie Rutten

09/07

Foto: Waldie Rutten

Nijmegen – Tientallen boeren zijn donderdagavond naar Nijmegen gereden om te demonstreren. De boeren wilden met hun trekkers en veel kabaal over de Graafsebrug naar het centrum rijden, maar werden tegen gehouden door de politie.

De boeren moesten omdraaien op de Graafseweg, de politie versperde de weg op de Graafsebrug over het spoor en lieten de boeren omdraaien. De boeren werden teruggeleid richting Takenhofplein. Hier heeft de politie toegangswegen versperd, zodat ze de boeren in een lijn Nijmegen konden uit krijgen. De boeren werden geleid langs Wijchen richting Grave. De boeren waren vermoedelijk afkomstig uit dorpen in de regio.