Brand gesticht in achtergelaten auto

12/07

Foto: Jesse van den Hater

12/07

Foto: Jesse van den Hater

12/07

Foto: Jesse van den Hater

12/07

Foto: Jesse van den Hater

12/07

Foto: Jesse van den Hater

12/07

Foto: Jesse van den Hater

Nijmegen – De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag om 2:32 gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Ackerbroekweg.

De politie had in het begin van de nacht een melding gekregen van een eenzijdig ongeval waarbij een auto uit de bocht was gevlogen. De bestuurder liet zijn auto achter en ging er vandoor in de richting van de Hillekensacker. De politie trof toen de bestuurder niet meer aan en gezien de auto in de berm stond en gevaar opleverde lieten agenten de auto staan, zodat de eigenaar deze later kon ophalen.

Rond 2:30 werd er rook ontdekt uit het voertuig toen twee voetgangers langs de auto kwamen. De brandweer en politie werden ingeschakeld. De politie die al snel ter plaatse was heeft geblust met een handblusser. De brandweer heeft verder het voertuig gecontroleerd. De brand bleef beperkt tot de binnenkant. De politie gaat uit van brandstichting. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig af te slepen.