Grote industriebrand bij A.R.N in Weurt (update)

06/08

Foto: Lars Schwachöfer

06/08

Foto: Rowan van der Sluijs

06/08

Foto: Rowan van der Sluijs

06/08

Foto: Rowan van der Sluijs

06/08

Foto: Rowan van der Sluijs

06/08

Foto: Lars Schwachöfer

06/08

Foto: Lars Schwachöfer

06/08

Foto: Lars Schwachöfer

Weurt – De brandweer is donderdagavond om 20:18 gealarmeerd voor een industriebrand bij afvalverwerker A.R.N. aan de Nieuwe Pieckelaan. Er werd al snel opgeschaald naar grote brand.

De rookwolken zijn in de wijde omtrek te zien tot aan Kesteren en Lienden aan toe. De brandweer is groots uitgerukt om de brand te bestrijden. Het is nog niet duidelijk wat er in brand staat. De Veiligheidsregio roept op om ramen en deuren te sluiten. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

De Nieuwe Pieckelaan blijft voorlopig afgesloten voor verkeer. Team Handhaving van de gemeente is opgeroepen om de afzettingen over te nemen

Update 21:12:

De Veiligheidsregio Gelderland Zuid meldt dat de brand uit is. Er wordt nog wel geblust op het dak. De rookwolken zijn flink afgenomen en het is dan ook weer veilig om ramen en deuren te openen en mechanische ventilatie weer aan te zetten. Niemand is gewond geraakt meldt de Veiligheidsregio. De weg gaat ook weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Het vuur is ontstaan in de hal waar de vrachtwagens het afval binnen rijden. Een stapel matrassen was in brand gevlogen. Doordat de A.R.N. een grote blusinstallatie heeft was erger voorkomen en had de brandweer het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.