Schietincident bij station Nijmegen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

11/08

Foto: Eric van Haalen

Nijmegen – Vanavond vond omstreeks 20.00 uur een schietpartij plaats op het Stationsplein voor station Nijmegen. De politie verricht onderzoek.

Meerdere eenheden van de politie rukten uit naar het station na de melding van een schietpartij. Ter plaatse werd geen slachtoffer aangetroffen. De politie stelde sporen, waaronder kogelhulzen, veilig en zoekt in de omgeving naar de dader. Agenten in kogelwerende vesten spraken met getuigen.

De politie heeft geen vluchtroute bekendgemaakt. Er is ook geen signalement bekendgemaakt of een burgernetbericht verstuurd. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de inzet van Burgernet en het verspreiden van een signalement niet gebruikelijk is na een schietincident, omdat het een vuurwapengevaarlijk persoon betreft. De dader wordt nog gezocht door de politie.

De Forensische Opsporing van de politie doet ter plaatse sporenonderzoek. Hiervoor is een deel van het stationsplein afgezet. Wanneer het onderzoek op locatie afgerond is, is nog onbekend. De politie blijft zoeken naar de dader en mogelijk slachtoffer.

Update 21.30 uur: de politie heeft twee aanhoudingen verricht. Zij zijn ingesloten op het politiebureau en worden verhoord. Wat hun betrokkenheid bij het schietincident is geweest, is nog onbekend. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tekst : Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen